Prevencinė savaitė „Mes prieš žalingus įpročius“ Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijoje

  • Paskelbė : Darius J. Kazlauskas
  • Paskelbta: 2018-11-23
  • Kategorija: Renginiai

2018 m. lapkričio 19 – 22 dienomis Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijoje vyko tradicinė prevencinė savaitė „Mes prieš žalingus įpročius“. Dėka gimnazijoje vykdomų prevencinių  projektų: Akmenės rajono savivaldybės Jaunimo iniciatyvų ir laisvalaikio užimtumo plėtojimo programos projekto „Kartu mes - jėga“ (mokinių iniciatyvinė grupė „MES“, vadovė Virginija Račkauskienė) ir Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios  programos finansuojamo projekto „Gyvenimas gražus – nepražudyk jo“ (vadovė Loreta Dauparienė) prevencinės savaitės veiklos buvo prasmingos ir naudingos.

Pirmadienį lektorius Julius Mažonas I-II klasių berniukams skaitė paskaitą pagal Sveikatos ir lytiškumo ugdymo bei rengimo šeimai bendrąją programą tema ,,Vyro lytiškumo ugdymas“.  Lektorius papasakojo apie lytinį brendimą ir kūno pokyčius paauglystėje, aiškino, koks atsakingas turi būti bręstančio žmogaus lytinis elgesys, kokios yra vyro pareigos gyvenime ir šeimoje.

I klasių mokiniai, vadovaujami kūno kultūros mokytojo Vitalijaus Sobenkos, vykdė komandinį baudų mėtymo konkursą. Geriausiai sekėsi IB klasės komandai. Ji surinko 38 taškus, antri – IA klasės mokinių komanda (34 taškai), treti - IC klasės mokinių komanda (30 taškų).

                  Antradienį gimnazijoje lankėsi  Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro (KOPŽI), Kauno skyriaus atstovė, socialinio darbo koordinatorė Vaida Matusevičiūtė.  Koordinatorė vedė paskaitas „Prekyba žmonėmis – kaip apsisaugoti? “ II-III gimnazijos klasių mokiniams, mokytojams.

                     Trečiadienį bibliotekos vedėja Regina Altukavičienė su III klasių mokiniais diskutavo tema „Optimizmo genas - kodėl verta jį ugdyti“. Pokalbio metu buvo nagrinėjami optimistų ir pesimistų skirtumai, kaip šios savybės nulemia gyvenimą, kodėl verta ugdyti savyje optimizmą. Mokiniai atliko testą ir nusistatė savo požiūrį į gyvenimą.

Ketvirtadienį lektorė Lidija Laurinčiukienė gimnazijos aktų salėje vedė du seminarus: su I klasių mokiniais ir jų tėveliais kalbėjo apie gyvenimo prasmę „Nori būti protingas, sveikas ir laimingas. Ką daryti?“, o su III-IV klasių mokiniais - „Kaip gimnazistui išvengti perdegimo?“.

 Mokinių iniciatyvinė grupė „MES“ kvietė I-II klasių mokinius  dalyvauti akcijoje - konkurse „Laiškas Gimnazijai“ ir parašyti savo sėkmes,  džiaugsmus ar problemas ar /ir kaip  jaučiasi gimnazijoje. Sulaukė ir palinkėjimų mokyklai. Nuoširdžiausius laiškus parašė ir tapo nugalėtojais: IA klasės mokiniai: Domas Laurinaitis, Erika Lipskytė, Raminta Brenciūtė, Greta Jokubaitytė,  IB klasės mokiniai: Dija Trepšaitė, Karolina Škultinaitė, Kasparas Sketrys, IC klasės mokiniai: Karolina Kuznecova, Justė Ragauskaitė, IIA klasės mokiniai: Ugnė Naglytė, Gabija Vėlavičiūtė, Nojus Kenstavičius,  Kasparas Bružas, IIB  klasės mokiniai: Marta Beliakova,  Marija Pažarauskaitė,  Karolis Steigvila, IIC klasės mokinai: Evelina Simutytė,  Mažvydas Kairys, IID klasės mokiniai: Diana Jurgaitytė,  Olga Korolkova Emilija Gudaitė. Laiško-konkurso nugalėtojai  paskatinti išvyka į Šiaulių valstybinio  dramos  teatro spektaklį ,,Duonkepio žmona‘‘.

Meno terapija mokiniai  išreiškė savo mintis, piešiant   mandalas, tapant  ar naudojant kitas meninės raiškos priemones. Gražiausios mandalos   eksponuojamos stenduose.

Socialinė  pedagogė Loreta Dauparienė atliko I klasių mokinių anoniminę apklausą apie mokinių savijautą gimnazijoje. Su apklausos rezultatais gimnazijos bendruomenė buvo supažindinta stendiniu pranešimu.

 Galvodami kaip padėti mokiniams  stiprinti sveikatą, parodyti būdus kaip įveikti stresą ir atsipalaiduoti, įjungti į kūrybinę veiklą į projektų veiklą įtraukėme  Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurą,  kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centrą (KOPŽI), Kauno skyrių,  Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Komiksų skyrių, lektorę Lidiją Laurinčiukienę

Šios savaitės veikla - puiki galimybė mokytis  dirbti bendradarbiaujant,  įgyti  kompetencijų, kurios padės saugoti ir rūpintis savo emocine sveikata, siekti harmoningų  santykių su kitu žmogumi, suteikti galimybę atsiskleisti kūrybiškumui. Prevencinės savaitės veiklomis stengtasi parodyti, kad  turtingos, įsimenančios, malonios gyvenimo gimnazijoje  patirtys yra tiek pat svarbios, kiek ir  žinios.

Nuotraukų autorius:
Justė Ragauskaitė IC

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pertrauka
  • 1. 08.00 - 08.45
  • 2. 08.55 - 09.40
  • 3. 09.50 - 10.35
  • 4. 10.55 - 11.40
  • 5. 12.00 - 12.45
  • 6. 12.55 - 13.40
  • 7. 13.50 - 14.35
  • 8. 14.45 - 15.30