Pasiekimai tarptautiniame projekte

66 metus Vokietijos Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje vykdomas projektas ,,Susitikimas su Rytų Europa”. Jau antrus metus  projekte  dalyvauja ir Naujosios Akmenės Ramučių gimnazistės. Šiais metais projektą vykdė IIb klasės mokinės Kamilė Statkutė ir Gabrielė Strodomskytė. Projekte „Susitikimas su Rytų Europa“ Gabrielė dalyvauja  jau penktąjį kartą, ryšius su šiuo projektu užmezgė dar besimokydama ,,Saulėtekio” progimnazijoje.Mokinė kasmet kupina entuziazmo dalyvauti ir laimėti. Šiais metais mokytojos Žanetos Petokaitienės patarimu nutarė vėl sudalyvauti projekte bei išbandyti savo jėgas su  klasės mokine Kamile, kuri šiais mokslo  metais sugrįžo iš Vokietijos  ir puikiai šneka vokiečių kalba. Kamilės indėlis į šį darbą buvo labai didelis. 

Tarptautinio projekto organizatoriai kiekvienais metais  ieško būdų, kaip įtraukti 1-12 klasių mokinius, pasirinkus jiems tinkamą temą, ją atskleisti kuo unikalesniu būdu.  Svarbiausia, kad darbas būtų atliktas vokiečių kalba. Temų pasirinkimas yra labai didelis ir apimantis įvairiausius ugduomuosius dalykus, taip pat kiekviena tema turi užduotis, kurios yra priskirtos tam tikram amžiui, todėl temą gali pasirinkti ir ją vis kitaip pateikti įvairių klasių mokiniai. Projekto tikslas - sudominti jaunimą Vokietijos ir Rytų Europos kultūra, jos tradicijomis. Projekto įgyvendinimas taip pat skatina mokinių kūrybiškumą, bendravimo įgūdžius, organizuotumą ir vokiečių kalbos žinių bei žodyno plėtimą.

Šiais metais merginos pasirinko temą, kuri aktuali visam Lietuvos kraštui ir yra susieta su mūsų valstybės istorija ,,Gintaras -  Baltijos jūros brangakmenis“. Projekto organizatoriams buvo sumontuotas trumpas video filmukas, kuriame pasakojama, kokią reikšmę ir vertę gintaras turi žmogui. Čia nufilmuoti prisiminimai ar nuotykiai susijęs su šiais vertingais akmenimis. Taip pat buvo padarytas koliažas, kuriame kūrybiškai  pateikta informacija apie gintaro atsiradimą, jo perdirbimą, naudą mokslui, medicinai ir pramonei bei pasakojama apie jo fizines ir medicinines savybes. Merginos ilgai svarstė, kaip perteikti komisijai pasirinkta tema vaizdinę medžiagą, kad ji kuo geriau atskleistų gintaro vertę žmogui. Galiausiai buvo nuspręsta, kad filmukas turėtų būti filmuojamas prie jūros, Palangoje ir uostamiestyje Klaipėdoje, ten, kur mes ir aptinkame gintarą. Jūros bangų mūša ir vėjas pūšų viršūnėse tarsi asociacija į randamą gintarą Baltijos jūros pakrantėje, šie garsai leidžia pajusti ryšį tarp šio akmens ir Lietuvos žmonių.

Koliažas ir filmukas buvo išsiųstas į Miunsterį sausio pabaigoje ir gegužės viduryje gavome atsakymą, kad merginos tapo konkurso nugalėtojomis ir yra apdovanotos piniginiu prizu. Tad ačiū tariame mokytojoms, padėjusioms įgyvendinti  idėją, ir tiems, kurie prisidėjo prie video filmavimo ir montavimo bei koliažo idėjos išgryninimo.

Projekto dalyvės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pertrauka
  • 1. 08.00 - 08.45
  • 2. 08.55 - 09.40
  • 3. 09.50 - 10.35
  • 4. 10.55 - 11.40
  • 5. 12.00 - 12.45
  • 6. 12.55 - 13.40
  • 7. 13.50 - 14.35
  • 8. 14.45 - 15.30