Studentų diena 2022+

  • Paskelbė : Raimondas Bitinas
  • Paskelbta: 2022-11-09
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 28 d. įvyko jau Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijoje tradicija tapusi Studentų diena 2022+, kuri buvo skirta mūsų brangių buvusių gimnazistų, o dabar sėkmingų studentų patirčiai išklausyti, išgirsti jų patarimus, paskatinimus, sužinoti apie jų pasirinktas studijų programas ir apie patį studentišką gyvenimą.

Mokinių tarybos nariai susirinkimo metu aptarė, kokie mokiniams dažniausiai kyla klausimai renkantis studijas. Buvo išgryninti trys svarbiausi klausimai: „Kaip pasirinkti tinkamas studijas?“, „Koks yra geriausias Jūsų girdėtas patarimas prieš stojant?“ ir trečias klausimas „Kaip sumažinti stresą prieš atsiskaitymus ir egzaminus?“. Visi šie ir dar daugelis klausimų buvo aptarti renginio apibendrinimo metu, kuriame dalyvavo klasių atstovai, studentai, mokytojai ir gimnazijos administracija.

Štai kokiomis mintimis dalinasi mūsų šaunieji studentai:

„Mano svarbiausia pamoka jums yra tokia: neskubėkite užaugti ir branginkit kiekvieną momentą mokykloje. Nėra nieko, ko negalėtumėte padaryti. Jūs turite šalia draugus, mokytojus, kurie pasiryžę su jumis nors ir aplink pasaulį keliauti, bei nuostabią mokyklą, kurioje jūs galite save realizuoti taip, kaip jūs norite! Užaugti spėsite visada, dabar jūsų laikas yra būti savimi savo aplinkoje“. Kęstutis, Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto II kurso studentas.

„Studentų dienoje dalyvavau 4 metus kaip mokinė, kasmet laukdavau tos dienos, kada atvyks studentai ir pasidalins savo patirtimi. Nuo 9 klasės tyliai svajojau, kad būdama studentė pati atvyksiu ir galėsiu pasidalinti savo patirtimi su mokiniais. Šiemet savo tikslą pasiekiau. Grįžus į gimnaziją užplūdo žodžiais neapsakoma šiluma, mokytojų šypsenos, mokinių juokas, buvo be galo gera. Būdama pirmo kurso studentė pirmą kartą susidūriau su namų ilgesio jausmu. Turbūt niekada nemaniau, kad bus taip gera grįžti į savo miestelį, į Ramučių gimnaziją. Mano didžiausias palinkėjimas mokiniams būtų labai paprastas: svarbiausia mokykitės, vėliau bandykite atrasti save, būkite geriausia savo versija ir niekada nesilygiuokite su kitais, vertinkite viską, kas jus supa. Trumpas palinkėjimas būsimiems studentams - būkit drąsūs išvykę iš mažo miestelio, megzkit naujas pažintis, kurkit naujas draugystes, nes visa tai padės ateityje! Studijuokit ir studentaukit! Mokytojus mylėti reikia labiausiai, nes išvykus iš gimnazijos niekas jumis nebesirūpins taip kaip mokykloje! Ir dar – būtinai darykite namų darbus! Išvykę studijuoti pamiršit, ką reiškia neilgai ,,sėdėti’’ prie pamokų“. Raminta, Mykolo Romerio universiteto I kurso studentė.

„Į gimnaziją buvo labai jauku grįžti, malonu buvo vėl susitikti ir pabendrauti su savo buvusiais mokytojais. Studijuoti KTU ekonomiką nėra lengva, kadangi daug matematikos. Nors ir nuobodžiai skamba, ekonomikos studijos yra gan įdomios, nes nėra tik tušti skaičiavimai kaip gali atrodyti. O geriausias patarimas, kurį galiu duoti, tai nestresuoti dėl savo ateities. Jei po 12 klasės dar neapsisprendei, ką nori studijuoti, siūlau pasiimti vadinamą "Gap Year" ir per tą laiką pabandyti atrasti save, pakeliauti ir pan. O jei kur nors įstojus pajutai, jog studijos ne tau, tu visada gali perstoti kur nors kitur, nes klysti yra visiškai normalu“. Ema, Kauno Technologijos universiteto I kurso studentė.

„Labai smagu buvo grįžti į gimnaziją. Susitikti vėl su savo mokytojais. Ramučiuose puiki atmosfera, jauku ir gera. Studijų pasirinkimu nesigailiu, džiaugiuosi, jog įstojau ten, kur ir turėjau. Puikūs dėstytojai, įdomios paskaitos. Studijuoti žymiai sunkiau, norėčiau tikrai dar grįžti į mokyklos laikus. Patarimai mokiniams: skirkite laiko sau, bet ir nepamirškite, jog mokytis taip pat reikia. Būdama abiturientė aš visą laiką atidaviau ne mokslams, o muzikai, kadangi, šiais metais baiginėjau muzikos mokyklą. Nuoširdžiai sakau, kad mokytis niekada nėra per vėlu, bet kuo anksčiau pradėsite, tai daryti, bus žymiai lengviau“. Vasarė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos I kurso studentė.

„Patarimai mokinukams būtų tokie: net jei ir atrodo, kad daugumos dalykų nereikės mokykloje, vis tiek reikia mokytis, nes mokykla padeda geriausius pagrindus ateičiai ir, neišmokus tam tikrų dalykų, vėliau gali būti dar tik sunkiau, taip pat norėčiau pridėti, kad tie, kurie tiksliai nežino, kur nori studijuoti, nepatingėtų padaryti namų darbų prieš priimant sprendimą - pasiskirti laiko ir peržiūrėti visas, bent kiek dominančias studijų programas, jose studijuojamus dalykus, taip padidins tikimybę įstoti į sau tinkamą vietą“. Ugnė,  Vilniaus universiteto Verslo mokyklos II kurso studentė.

„Mokiniams linkiu bandyti įvairius dalykus, kelti sau iššūkius, ieškoti sau patinkančios veiklos ir ją atrasti. Norintiems pažinti gamtos mokslų paslaptis nuoširdžiai rekomenduoju priimti iššūkį ir turėti savo tvarkaraštyje visus tris gamtos mokslų dalykus. Vis dar abejojančius skatinu priimti iššūkį laikyti daugiau egzaminų ir turėti didesnes pasirinkimo galimybes. Mokytojams linkiu kantrybės ir sveikatos. Taip pat laiko sau ir mažiau apkrauti savo mintis įvairiais mažmožiais“. Gabija, Vilniaus universiteto, chemijos ir geomokslų fakulteto II kurso studentė.  

„Pirmoj vietoj, tai smagu buvo grįžt, pastebėjau, kad pasakojant savo patirtį mokiniams, daugelis buvo susidomėję, nors galbūt ir pilnai nesuprato, ką norėjau pasakyti, tai ženklas, kad jiems įdomu, bet kai aš mokiausi, labai gaila, nebuvo galimybių praktiškai pamatyti elektronikos pasaulio plačiau mokykloje, tai tokie mano pamąstymai“. Paulius, Vilniaus Gedimino technikos universiteto II kurso studentas.

P.S. nuoširdžiai dėkoju šauniosioms registratorėms Emilijai ir Viltei, kurios lanksčiai, operatyviai susitvarkė su tvarkaraščio pakeitimais, nepasimetė sudėtingose situacijose. Taip pat esu labai dėkinga šauniems Mokinių tarybos nariams, jų vadovei Reginai Altukavičienei už visokeriopą pagalbą, mokytojai Tamarai Chlystovai už gardų ir turtingą vaišių stalą. Ačiū visiems mokytojams, klasių vadovams, administracijai už aktyvų dalyvavimą ir palaikymą! Buvo gera išgirsti, sužinoti. Gera patirti begalę gražių, teigiamų emocijų. Gera matyti besišypsančias, degančias susidomėjimu mokinių akis. Gera būti kartu. Be galo gera, nes bendrystė – stebuklingas dalykas!

Iki kitų metų!

 

Indra Tijūnaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pertrauka
  • 1. 08.00 - 08.45
  • 2. 08.55 - 09.40
  • 3. 09.50 - 10.35
  • 4. 10.55 - 11.40
  • 5. 12.00 - 12.45
  • 6. 12.55 - 13.40
  • 7. 13.50 - 14.35
  • 8. 14.45 - 15.30