Rūta Guginytė ir jos Mokytoja buvo pagerbti LR Vyriausybėje

  • Paskelbė : Darius J. Kazlauskas
  • Paskelbta: 2022-07-29
  • Kategorija: Aktualijos

2022 metų liepos 26 d. Vyriausybėje buvo pagerbti abiturientai ir profesinių įstaigų absolventai, geriausiai išlaikę brandos ir profesinio mokymo kvalifikacijos bei tarptautinio bakalaureato diplomo programos egzaminus.

Geriausiai brandos egzaminus išlaikiusius abiturientus pasveikino Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė bei kiti šventėje dalyvavę svečiai.

Šiais metais tris ar daugiau 100 balų įvertinimus egzaminuose gavo 52 bendrojo ugdymo mokyklų abiturientai. Dar 129 abiturientai gavo po du šimtukus, 749 abiturientai – po vieną šimtuką.

Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos brandos egzaminų kraitelėje – net 5 šimtukai! Jie priklauso trims mokinėms: Faustai Bauer iš anglų kalbos (mokytoja Judita Bernotaitė), Kamilei Statkutei iš vokiečių kalbos (mokytoja Žaneta Petokaitienė) ir Rūtai Guginytei iš lietuvių kalbos ir literatūros (mokytoja Rima Vaičiulienė), biologijos (mokytoja Sigita Dacytė) ir istorijos (mokytoja Alina Vaitkevičienė), kuri ir buvo pakviesta į abiturientų pagerbimo šventę Vyriausybėje. Rūta į sostinę vyko kartu su tėveliais ir mokytoja Rima Vaičiuliene.

Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Rima Vaičiulienė buvo pakviesta tarti žodį ir pasveikinti geriausiai brandos egzaminus išlaikiusius abiturientus, jų mokytojus ir tėvelius.

Mokytojai teko garbė atstovauti regionų mokykloms, viena kurių yra ir Naujosios Akmenės Ramučių gimnazija. Mokytoja atsakingai ruošėsi patikėtai užduočiai, prasmingai pasveikino ypatingą ir brandų jaunimo žiedą, kuris beveik vienbalsiai kartojo, kad tik maža dalis sėkmės ir nuolatinis, nuoseklus darbas veda link puikių rezultatų.

Tai jau antrasis Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos atstovo pasisakymas panašiame renginyje. Tuomet, 2019 metais, regionų mokykloms atstovavo Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos matematikos mokytoja ekspertė Sigita Vainauskienė, vykusi Vyriausybėn su net penkiais  šimtukais brandos egzaminuose įvertintu Edvinu Juozapaičiu.

Mokyklos kasdienybė yra kupina sunkaus, įtempto ir atsakingo mokinių ir mokytojų darbo, kuris yra pilnas sėkmių ir nesėkmių. Dažnai minime ugdymo proceso problemas, ieškome sprendimo būdų, analizuojame, vertiname, liūdime ir džiaugiamės – tokia yra nuolatinė, pilna nesibaigiančių pokyčių mokyklos kasdienybė.

Šiame kontekste gimnazijos bendruomenė itin vertina galimybę pasidžiaugti rezultatais, kurie yra švietimo bendruomenės bendro darbo vaisiai. Bendro darbo, tai yra visų mokytojų, vedusių mokinį tinkamu keliu, atvedusiu iki galutinio taško, kurio formulės vis ieškoma.

Atsižvelgdami į kiekvieno mokinio individualumą mokytojai neabejotinai vertina kiekvieno mokinio rezultatą, viršijusį paties mokinio ir mokytojo lūkesčius, tuo pačiu liūdėdami dėl nesėkmės, prisiimdami atsakomybę analizuoti nesėkmių priežastis ir jų šalinimo būdus. Būta pagrindo liūdesiui, tačiau tai dar labiau apjungia švietimo bendruomenės narius suremti pečius ir vieningai ieškoti pozityvių išeičių.

Nuoširdžiai dėkojame VISIEMS mokytojams, vedusiems šių metų abiturientų žiedą link galutinio tikslo.

ABITURIENTAMS – ištrauka-palinkėjimas iš mokytojos kalbos Vyriausybėje:

 ,,Justinas Marcinkevičius viename interviu yra pasakęs: „Žmogus – tai nuolatinės pastangos. Vyksmas. Ir niekada – tapsmas. Nėra „užbaigto“, sustojusio žmogaus.“ Tik klausimų kėlimas ir atsakymų paieška veda žmogų pirmyn. Todėl svajokite ir tas svajones įgyvendinkite, siekite savo užsibrėžtų tikslų. Siekite būti geriausi ir profesinėje srityje, bet jokiu būdu nesustokite nusprendę, kad esate geriausi."

Plačiau – Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos puslapyje: https://www.facebook.com/100064481148381/posts/412037237622311/

Nuotraukų autorius:
LR ŠMSM

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pertrauka
  • 1. 08.00 - 08.45
  • 2. 08.55 - 09.40
  • 3. 09.50 - 10.35
  • 4. 10.55 - 11.40
  • 5. 12.00 - 12.45
  • 6. 12.55 - 13.40
  • 7. 13.50 - 14.35
  • 8. 14.45 - 15.30