Gimnazijos 2019 metų istorinis pasididžiavimas

  • Paskelbė : Darius J. Kazlauskas
  • Paskelbta: 2020-01-09
  • Kategorija: Didžiuojamės

Jais didžiuojasi šeima, mokytojai, valstybė. Jie yra tarp geriausių visos šalies mokinių. Jie žinomi Lietuvoje ne todėl, kad išlošė loterijoje ar tiesiog jiems paprasčiausiai pasisekė. Savo žinomumą jie pasiekė nuoseklaus, išbaigto darbo, smalsumo, ieškojimo, domėjimosi daugiau nei priklauso pagal dėstomo dalyko programą, glaudaus bendradarbiavimo su mokytoju dėka. 

Išskirtinius brandos egzaminų rezultatus ne tik gimnazijoje, rajone, o ir visos respublikos mastu parodė abiturientas Edvinas Juozapaitis. Jo atestate puikuojasi net penki šimtukai: iš anglų kalbos (mokytoja Judita Bernotaitė), informacinių technologijų (mokytoja Gitana Vėlavičienė), matematikos (mokytoja Sigita Vainauskienė), fizikos (mokytojas Viktoras Gradeckas) chemijos (mokytoja Vaidilutė Šepkauskienė). 

Edvino pavardė kasmet puikuodavosi rajono dalykinių olimpiadų prizininkų sąrašuose, tad brandos egzaminų rezultatai nebuvo staigmena. Jis rajoną atstovaudavo ir šalies dalykinėse olimpiadose. Tiesa, prizininkų sąrašuose jo pavardės ten nebūdavo. Tai ir davė stimulą įrodyti, kad jis gali stovėti su visais šalies dalykinių olimpiadų prizininkais ant to pačio laiptelio, o gal ir pasidžiaugti geresniais brandos egzaminų rezultatais, nes po penkis brandos egzaminų šimtukus gavo tik devyni šalies abiturientai. 

Gimnazijos bendruomenė didžiuojasi ir kitais abiturientais, kurie brandos egzaminuose gavo aukščiausius 100 balų įvertinimus: Anastasija Jurgaitytė aukščiausią įvertinimą gavo iš rusų kalbos (mokytoja Tamara Chlystova), Justas Čiapas - informacinių technologijų (mokytoja Gitana Vėlavičienė), Rytis Grigas, Aistė Vasiliūnaitė - anglų kalbos (mokytoja Judita Bernotaitė).  Per brandos egzaminų sesiją 2019 metais gauti net 106 įvertinimai yra nuo 50-100 balų: 65 iš jų yra didesni nei 70 balų, 27 didesni nei 90 balų.  Anglų kalbos egzaminą laikė net 65 abiturientai. Bendras balo vidurkis labai aukštas - 61,25 balo: 25 abiturientai gavo didesnius nei 70 balų, 12 abiturientų - aukštesnius nei 90 balų įvertinimus. 

Nuo mažų dienų šis mokinys buvo žinomas kaip geriausias skaitovas. 

„Kai supranti, kas labiausiai patinka – renkiesi pats. Pasirinkau chemiją,“ – sakė gimnazistas žurnalistams. Šis gimnazistas – tai abiturientas Tautvydas Ribinskas. 

Dabar jis savo ieškojimais, atradimais, tyrinėjimais ir inovacijomis žinomas ne tik Lietuvoje. Jo ilgalaikis darbas buvo įvertintas Kinijos mokslo ir technologijų inovacijų konkurse paaugliams CASTIC. Iš 900 dalyvių iš 50 pasaulio šalių ir regionų Tautvydas trečios vietos laimėtojas. Dalyviai į šį konkursą atrenkami iš ES jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo prizininkų. Jis ne tik šio konkurso prizininkas. Jis STEAM mokslų konkurso „Mūsų eksperimentas“ pirmos vietos laimėtojas. Laimėjimas suteikė galimybę mokiniui ir mokytojai nuvykti į Berlyno technikos muziejų, kuris laikomas didžiausiu ir įdomiausiu pasaulyje šios srities muziejų. Chemijos mokytoja Vaidilutė Šepkauskienė Tautvydui padeda įgyvendinti idėjas. Ji ir konsultantė, ir padėjėja idėjų išgryninimui, ir įkvėpėja tolimesniems darbams. 

Tautvydo pavardė kasmet rajono dalykinių olimpiadų prizininkų sąrašuose. Jis ir šalies dalykinių olimpiadų dalyvis. Jis – kasmetinis rajono verslininkų organizuojamo jaunųjų verslininkų konkurso laureatas. Jis - ,,Maksimalisto“ stipendininkas inovacijų kategorijoje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
4. 10.55 - 11.40
  • 1. 08.00 - 08.45
  • 2. 08.55 - 09.40
  • 3. 09.50 - 10.35
  • 4. 10.55 - 11.40
  • 5. 12.00 - 12.45
  • 6. 12.55 - 13.40
  • 7. 13.50 - 14.35
  • 8. 14.45 - 15.30