Sąmoningumo didinimo mėnuo BE PATYČIŲ 2022 m.

  • Paskelbė : Raimondas Bitinas
  • Paskelbta: 2022-04-22
  • Kategorija: Renginiai

Sąmoningumo praktikavimas, tai technika, kuri leidžia atgimti iš naujo, atrasti gyvenimo prasmę, pagerinti gyvenimo kokybę ir siekti aukštumų. Nesvarbu ar pasirinksite meditaciją ar tiesiog tapsite darnesni su savimi ir su jus supančiu pasauliu, jūs sustiprinsite savo gebėjimą matyti viską taip, kaip yra iš tiesų, sutelkti dėmesį ir mylėti. Jūs sustiprinsite savo atsparumą neigiamiems aplinkos veiksniams bei  gyvenimo džiaugsmo pojūtį. Būdami sąmoningi jūs padovanosite sau, tai ko negalima nupirkti už jokius pinigus – laiką, galimybę pabūti dabartyje ir galimybę pasimėgauti gyvenimo potyriais.

Gimnazijoje kovo mėnesį vyko įvairios veiklos, skirtos ugdyti mokinių sąmoningumą. Bibliotekoje R. Altukavičienė suruošė spaudinių parodą „Mes visi skirtingi, bet po ta pačia saule gimę". Vedė jau tradicija tapusią viktoriną „Lietuvių kalbos žinovas”. Tarpusavyje rungėsi pirmų, antrų ir net dalis trečių klasių mokiniai. Viktorinos metu reikėjo spręsti kryžiažodį „Kaip rengiamės”, pateiktiems žodžiams surasti antonimus, pateiktose užduotyse surasti netinkamų žodžių ir paaiškinti pasirinkimo motyvą, paaiškinti pateiktų patarlių prasmę, atlikti gramatikos užduotis.  Tai buvo pamokos kitaip. Mokiniai aktyviai įsijungė į darbą, sutartinai atlikinėjo užduotis. Geriausi lietuvių kalbos žinovai mokosi IA ir IIC klasėse.

Kovo 4 d. anoniminė „Geros savijautos“ anketą atliko IB klasės mokiniai. Remiantis mokinių apklausos rezultatais galima teigti, kad didžioji dalis IB klasės mokinių patenkinti mokyklos mikroklimatu ir jie palankiai vertina mokyklą, daugumai mokinių patinka mokytis Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijoje, joje jaučiasi saugūs, taip pat yra patenkinti klasėje vyraujančiais tarpusavio santykiais ir klasės mikroklimatu. Šurmuliavo ir „Kaziuko mugė“. Jos tikslas buvo labai kilnus – pelną skirti Ukrainai. Dalyvavusios klasės labai stengėsi, o negalėję joje sudalyvauti pinigų vis tiek paaukojo. Iš viso surinkta daugiau kaip 700 eurų.

Kovo 9 d. IB, IIB, IIIC klasės mokiniai bendravo su Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro psichologe M. Griške. Pokalbyje – paskaitoje aptarė daugybę paaugliams rūpimų temų. Daugiausia kalbėta apie savijautą, pasitikėjimą savimi, kaip įveikti nerimą ir baimes.

Kovo 15 d. IB, IIA, IIB klasių mokiniai klausėsi paskaitos prieš žalingus įpročius. Paskaitą pristatė reabilitacijos centro „Prieglobstis“ psichologė I. Remeikytė bei sėkmingai centrą baigęs Kasparas, kuris dalijosi savo tikra gyvenimiška istorija. Paskaitos metu psichologė vaizdingai, bet suprantamai paaiškino, kas tai yra priklausomybė, kokios priežastys ją gali lemti, kaip yra pažeidžiamos žmogaus galvos smegenys bei fizinė sveikata. Aptarta, kad priklausomybė yra įgyta ir neišgydoma liga, kuri gali baigtis net mirtimi. Kasparas dalijosi sava patirtimi, kaip viskas prasidėjo ir kuo baigėsi. Atviras pokalbis ir priklausomybių problemos iškėlimas mokinius pribloškė, sujaudino.

Kovo 16 d. vyko Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos Vaiko gerovės komisijos posėdis dėl OPKUS rudens apklausos rezultatų patyčių situacijos aptarimo, saugios aplinkos kūrimo.

Kovo 21 d. IA, IB, IIB, IIC klasių mokiniai  dalyvavo kultūros paso paslaugos tiekėjo Viešosios įstaigos ,,Skalvijos" kino centro edukacijoje ,,Mokausi iš kino" - nuotolinėje filmo ,,Gauja" peržiūroje. IIB klasės mokiniai dalyvavo ir filmo aptarime su moderatoriumi.

Fizinio ugdymo mokytojas V. Sobenka organizavo aktyvias pertraukas, Judrumo popietes. Mokiniai susibūrę į komandas dalyvavo baudų metimo varžybose. Geriausiai sekėsi IIIA klasės komandai, kurią sudarė vaikinai D. Čiuta, R. Meižys, E. Klimas, L. Labunskas, A. Rimkus. Jie užėmė I vietą. II vietą laimėjo  IIIC klasės mokinių komanda ir III vietą - IVA klasės mokinių komanda.

Kovo 23 d. IA, IB, IIA, IIB, IIC klasių mokiniai dalyvavo edukacinio projekto „Kai susitinka istorijos“ edukacinėse pamokose. Tai labai svarbios pamokos, nes jos skatina visuomenės toleranciją trečiųjų šalių piliečių atžvilgiu. Siekiant didesnio tolerancijos skatinimo trečiųjų šalių piliečių atžvilgiu poveikio mokinių tarpe, gimnazijoje buvo eksponuojamos trečiųjų šalių piliečių fotografijos – portretai, kuriuos galėjo išvysti visa mokyklos bendruomenė. Šiuos portretus fotografavo tarptautinėje rinkoje pripažinti fotožurnalistai, dar Lietuvoje žinomi kaip NARA įkūrėjai – A. Morozovas ir B. Tilmantaitė, pelnę apdovanojimų už savo meninius darbus tarptautiniuose konkursuose ir festivaliuose.

Taip pat kovo 23 d. I-IV klasių mokinių tėvai buvo kviečiami į nuotolinę paskaitą „ISM pokalbiai su tėvais: kaip padėti vaikui siekti užsibrėžtų tikslų?“. ISM rektorius dr. Dalius Misiūnas bei gydytojas psichoterapeutas Dainius Jakučionis dalijosi pastebėjimais, kaip tėvai gali padėti savo vaikams.

Visą kovo mėnesį mokiniai turėjo galimybę dalyvauti įvairiausiuose renginiuose, plėsti akiratį, bendrauti su skirtingų sričių specialistais. Tikime, kad susipažino su problemomis, kurios egzistuoja mūsų aplinkoje, paauglių gyvenime ir suprato, kad gimnazijai labai svarbu ugdyti jaunimo sąmoningumą, formuoti brandžią asmenybę.

Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos Vaiko gerovės komisija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pertrauka
  • 1. 08.00 - 08.45
  • 2. 08.55 - 09.40
  • 3. 09.50 - 10.35
  • 4. 10.55 - 11.40
  • 5. 12.00 - 12.45
  • 6. 12.55 - 13.40
  • 7. 13.50 - 14.35
  • 8. 14.45 - 15.30