DofE apdovanojimų programos žygiai

  • Paskelbė : Darius J. Kazlauskas
  • Paskelbta: 2019-05-27
  • Kategorija: Aktualijos

Balandžio 26 – 27 dienomis, mūsų komanda – Justė Ragauskaitė, Gabrielė Sutkutė, Evelina Simutytė, Rūta Karvelytė ir Evelina Paulauskaitė ėjome į programos DofE bronzos ženklelio bandomąjį žygį. 

Buvo labai ilgas ir sunkus pasiruošimo tarpas, kada turėjome mokytis ir tvarkyti savo žemėlapį, prisiminti svarbiausias jo detales, laiką, žinoti ir suprasti, kuriose žygio vietose mes sustosime. Buvo būtina išstudijuoti visą žygio žemėlapį, kad po to kiekviena galėtume pasakyti, parodyti kryptį, link kur reikia eiti. Žygio vieta buvo Plateliai.

Turėjome pereiti skubios pirmosios pagalbos kursą, sužinoti apie nudegimus, įkandimus, išnirimus ar galūnių lūžius, patempimus. Taip pat sutvirtinome žinias, ką reikėtų daryti ir kaip elgtis prie springstančio žmogaus ar netgi nualpimo ir persikaitinimo atveju. 

Sunkus momentas taip pat buvo ir maistas. Turėjome susigalvoti ką valgysime pusryčiams, pietums, vakarienei, taip pat ir kokie bus mūsų užkandžiai bei kiek litrų vandens kiekviena komandos narė turės nešti.

Pasiruošėme kuprines. Susidėjome svarbiausius reikmenis: nuo švilpuko iki kelių šiltų megztinių, kadangi naktys, spėjome, bus šaltos.

Atėjo toji diena. Mums pasitaikė labai saulėtas ir gražus, vasariškas oras. Atvažiavome į Laumalenkos sodybą, kurioje mus DofE koordinatoriai apmokė visų svarbiausių, pagrindinių dalykų, įskaitant ir laužo užsidegimą bei stovyklavietės įsikūrimą. Kantriai išklausiusios visus pamokymus mes leidomės į kelią. 

Visus 27km įveikėme su gera nuotaika, grožėjomės neįprastu mums kraštovaizdžiu, apžiūrinėjome augalus bei mus supančius vandens telkinius, ežerus. Taip pat teko netrumpą atstumą bristi per pelkes, kur įklimpome iki kelių, tačiau tai mums netrugdė pasiekti tikslo.

Į stovyklavietę grįžome pavargusios, purvinos, tačiau su plačia šypsena veide, su daug emocijų ir įspūdžių. Keliaujant namo galėjome pasididžiuoti savimi ir savo nuveikta veikla.

Tačiau čia dar ne viskas. Praėjus bandomajam žygiui, reikia ruoštis svarbiausiam – kvalifikaciniam, kuris vyko gegužės 25 – 26 dienomis.

Susiplanavome ir pasidarėme žemėlapį – nuo Kruopiuose esančio Dovydžių ąžuolo per dvi dienas nueisime iki Žagarės Ozo pažintinio tako pabaigos – poilsiavietės. Visą maršrutą sudarė 27km. Pasiruošimas vyko toks pat, tik intensyvesnis. 

Mums buvo priskirta žygio vertintoja – krašto apsaugos savanorė Živilė Bagūnaitė. Ji visą laiką mus stebėjo, kartais net užsimaskavusi gulėjo tarp krūmų ar miežių, kad stebėtų mūsų veiklą. Taip pat naktį, sedėdamos prie laužo, klausėmės kaip vertintoja pasakojo išgyventas kariuomenės istorijas, dalinosi savo patirtimi. Davė kelis naudingus išgyvenimui patarimus.

Ateinant vakarui mes pasiekėme savo žygio pabaigos tašką, kuriame laukė vertintoja, norėjusi pradėti refleksiją. Nuoširdžiai atsakiusios į klausimus, mes labai apsidžiaugėme, kai sužinojome, jog mūsų kvalifikacinis žygis įskaitytas ir jau, galima sakyti, įveikėme bronzą.

Iš mano perspektyvos, DofE programa ir jos žygiai yra puiki patirtis ir didelis iššūkis, nes reikalaujama daug kantrybės, ištvermės, susikaupimo, o svarbiausia – komandinio darbo.

Birželio 19 – ąją dieną Vilniuje vyks DofE programos dalyvių apdovanojimai, kuriame bus įteikiami bronzos ženkleliai, dėl kurių vertėjo padirbėti.

Manau mūsų laukia kelias link sidabro...

 

Justė Ragauskaitė 1c

Nuotraukų autorius:
Justė Ragauskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pertrauka
  • 1. 08.00 - 08.45
  • 2. 08.55 - 09.40
  • 3. 09.50 - 10.35
  • 4. 10.55 - 11.40
  • 5. 12.00 - 12.45
  • 6. 12.55 - 13.40
  • 7. 13.50 - 14.35
  • 8. 14.45 - 15.30