Rudenį prasidėjęs Erasmus+ projektas

Viską keičia aplinkybės, bet jos neatima galimybės ieškoti naujų būdų rezultatams siekti.

Rudenį prasidėjęs Erasmus+ projektas ,,Skaitmeninis kultūrinis paveldas XXI amžiaus įgūdžių kontekste" Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijoje po truputį pildosi bendromis veiklomis tarp mokinių ir mokytojų iš šešių Europos šalių: Italijos, Turkijos, Ispanijos Lietuvos, Estijos ir Portugalijos.

Be įprastų suplanuotų veiklų mokiniai buriasi į neformalius būrelius, domisi aktualia informacija, bendrauja ir dalinasi įspūdžiais ne tik projekto temomis, bet ir visus dabar palietusia epidemijos tema. Mokiniai kaip niekada susitelkę bendroms veikloms, supratingi, iniciatyvūs, organizuoti ir kūrybingi - stebina sutelktumas ir atsakingumas.

Neįprasta, tačiau Portugalijoje turėjęs vykti pirmasis mobilumas vyks virtualiai, nuotoliu. Visų projekto partnerių šalių mokiniai pristatys savo mėgstamiausius vaikystės žaislus ir apibūdins žaidimus, įtraukdami tėvus, senelius, taip kaupdami informaciją apie tai, kiek panašumų ir skirtumų yra tarp šalių, bei taip kaupiant informaciją skaitmeniniais formatais. Su partneriais aptartos veiklos, mokinių įtraukimas ir komandinio darbo suplanavimas. 

Pasikeitus epidemiologinei situacijai mokiniai turės galimybę vykti į tarptautinius mobilumus taip kompensuodami bendravimo su bendraamžiais stoką ir veiklos rezultatų pristatymą. 

Iš tiesų virtualus bendravimas nuotoliu skamba lyg ir nuostolingai, lyg ir atimantis galimybę jauniems žmonėms bendravimu plačiau aptarti nesuskaičiuojamą aibę temų, tačiau, matant jų emocijas, energiją ir užsidegimą, smagu žinoti, kad veiksmas vyksta ir, šiuolaikinių technologijų teikiamų galimybių dėka, atveria kelius į platesnį bendravimą ir bendradarbiavimą. 

Mokiniai ir mokytojai susipažino, pristatė savo šalį, regioną, miestą, mokyklą; kūrė logotipus (mūsų mokiniai savo komandoje jų paruošė net 12!), paruošė žaidimus šalių pažinimui, kuris leido ne tik pagilinti žinias, bet ir smagiai praleisti laiką. 

Smagu... Juk be formaliu ir neformalu būdu įgytų žinių ir patirties, taip užsimezga ryšiai visam gyvenimui... Dar ir dabar ne vienas buvęs mokinys pamena pirmųjų projektų įspūdžius, žmones, lanko vieni kitus svečiose šalyse, sveikina ypatingomis progomis, jaučia artimą ryšį, nes svečioje šalyje pasijuto lyg namie. 

Ir ne taip paprasta sušildyti svečius taip, kad jie išvykę dar ilgai kartotų, kad man Lietuva - tai jūs, jūsų mokyklos bendruomenė, nes daugiau sąsajų su Lietuva kaip ir neturėjome. Tad visuomet svarbu skiepyti atsakomybės jausmą už savo veiksmus ir elgesį mokiniams, nes taip mes reprezentuojame savo šeimą, iš kurios kilome, savo įstaigą, kurioje dirbame, savo šalį, kurioje augame(-ome), gyvename dirbame ir mylime...

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai.

Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Projekto koordinatorė Lietuvoje 

Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos mokytoja Vita Mėlenienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
7. 13.50 - 14.35
  • 1. 08.00 - 08.45
  • 2. 08.55 - 09.40
  • 3. 09.50 - 10.35
  • 4. 10.55 - 11.40
  • 5. 12.00 - 12.45
  • 6. 12.55 - 13.40
  • 7. 13.50 - 14.35
  • 8. 14.45 - 15.30