Baigiamasis VDU Žemės ūkio akademijos projekto „Sumanaus moksleivio akademija“ renginys

  • Paskelbta: 2024-05-29
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 10 d. Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos (VDU ŽŪA) iškilmių salėje įvyko edukacinio projekto „Sumanaus moksleivio akademija“ (SMA) inžinerijos, gamtos mokslų, verslumo ir ekologijos eksperimentinių bei II lygio klasių mokslo metų baigimo šventė. Eksperimentinių (I lygio) ir II lygio programų baigimo pažymėjimai buvo įteikti beveik 500 mokinių iš devynių šalies savivaldybių – Rokiškio, Biržų, Joniškio, Pasvalio, Plungės, Šakių, Akmenės, Mažeikių, Zarasų. Šventėje dalyvavo Ramučių gimnazijos I-III klasių mokinių grupė, kuri sėkmingai įveikė I lygio programą ir gavo baigimo pažymėjimus, kuriuos įteikė VDU Žemės ūkio akademijos kanclerė prof. dr. Astrida Miceikienė.

 

Apdovanojimų šventėje gimnazistų laukė ne tik pažymėjimai, pramogos, bet ir VDU studijų programų pristatymas. Mokiniai galėjo susipažinti ar daugiau pasidomėti savo norima studijų programa. Projektas turės tęstinumą, tai tikėkimės ir kitais metais įsitraukti į šį projektą, sukurti projektinius darbus, kuriuos padės įgyvendinti paskirti VDU Žemės ūkio akademijos mentoriai.

 

Mokiniai lankė VDU studijų festivalį, kur gavo korteles su užduotimis, jas atlikdami rinko lipdukus, surinkę visus lipdukus kortelę galėjo iškeisti į prizą (gertuves, pledus, kuprines, marškinėlius, medžiaginius maišelius ir kt.) ar maistą, mokytojai tuo pat  metu turėjo galimybę apsilankyti seminaruose. Vėliau vyko iškilmingas pažymėjimų įteikimas ir projekto uždarymas. Šventinę renginio nuotaiką kūrė VDU Muzikos akademijos Klasikinio dainavimo katedros studentė, dainų autorė, atlikėja, TV projekto „Lietuvos balsas“ dalyvė Vytautė Tamutytė.

 

Mokiniai dalinasi įspūdžiais apie dalyvavimą projekte.

„Sumanaus moksleivio akademija“ projekto metu turėjau galimybę susipažinti su paskaitomis VDU ŽŪA, įgavau praktinių ir teorinių žinių žemės ūkio inžinerijos srityje. Taip pat gavau išskirtinę galimybę apsilankyti tokiose Akmenės rajono įmonėse kaip AB „Naujasis Kalcitas“ ir UAB „Akmenės vandenys“ ir iš arti susipažinti su technika ir vykstančiais procesais darbo vietose. SMA suteikė ne tik teorinių, bet ir praktinių žinių bei įgūdžių. Tadas Kaikaris, IIIB klasė.

 

Sumanaus moksleivio akademijoje įgavau neįkainojamos patirties. Dalyvavau užsiėmimuose, kuriuose pasijutau kaip tikras studentas. Susipažinau su dėstytojais, kurie padarė gerą įspūdį. Aš pasirinkau gamtos mokslų eksperimentinę klasę. Paskaitos buvo informatyvios ir įdomios. Labai patiko dalyvauti šiame projekte ir mielai dalyvaučiau II lygio programoje, kurioje reikėtų paruošti projektinį darbą. Emilijus Pravilionis, IIIB klasė.

 

VDU ŽŪA eksperimentinėje I lygio programoje pasirinkau verslumo klasę. Šiuo pasirinkimu nesigailiu ir paskaitos buvo pakankamai informatyvios, naudingos. Sunkiausia buvo anksti keltis, bet įgytos žinios tai atpirko. Ši patirtis buvo tikrai naudinga, o labiausiai vertinu susipažinimą su akademija, nes tokie apsilankymai labai reikalingi renkantis aukštąją mokyklą, o ypač kai taip sunku planuoti savo ateitį ir karjerą. Benas Kaikaris, IC klasė.

 

Man patiko veikla. Daug išmokau apie verslumą. Patiko bendrauti su kitais dalyviais. Tikrai lauksiu projekto tęstinumo. Nojus Šukys, IC klasė.

 

Dalyvavimas projekte „Sumanaus moksleivio akademija“ tikrai praturtino mano žinių bagažą. Šie susitikimai padrąsino mane atsikratyti baimės viešai kalbėti bei bendradarbiauti komandoje, su kurios nariais nesu pažįstama. Nesigailiu, kad dalyvavau šiame projekte. Rugilė Danilevičiūtė, IIC klasė.

 

Dalyvavau projekte "Sumanaus moksleivio akademija" kuriame dalyvauti man pasiūlė mokytoja Indra Tijūnaitienė. Nuvykęs supratau, kad viskas ten kitaip nei mūsų gimnazijoje: reikėjo daugiau savarankiškumo, atidumo, buvo sunku orientuotis ir greitai surasti rūmus, kuriuose vyksta paskaita. Pasirinkęs savo mokymo klasę, kuri buvo gamtos mokslai, maniau bus lengva, nes nemažai žinau, tačiau nuo pat pirmų paskaitų supratau, kiek dar daug nežinojau. Džiaugiausi galėdamas pasisemti naujų žinių bei patirties, kurie man be abejo padės ateityje. Svajūnas Plauška, IIIB klasė

 

Sužinojau daugiau apie darbą chemijos laboratorijoje, kaip elgtis su įvairiais tyrimo prietaisais ir apie tyrimo būdus, kas man buvo įdomu. Vėlesnės paskaitos neturėjo praktinės dalies, buvo vien teorinis dėstymas, tad nebuvo taip informatyvu ir įdomu kaip pirmoje paskaitoje, nes įsisavinau mažiau žinių. Elzė Lagaunikaitė, IIIA klasė.

 

VDU ŽŪA „Sumanaus moksleivio akademija“ projekte buvo įdomu, aš pasirinkau verslumo klasę ir nemažai sužinojau. Sužinojau, kaip reikia tvarkyti savo finansus, organizuoti verslą, ugdytis verslumo gebėjimus. Taip pat sužinojau apie finansinį intelektą, kaip žmonės gali jį naudoti, kad galėtų valdyti savo finansus efektyviau. Juozas Bergs, IIC klasė.

 

Dalyvaudama projekte įgijau žinių apie gamtos mokslus, darydama įvairius eksperimentus sužinojau, kaip veikia agrosektoriai. Saulė Statkutė, IIC klasė.

 

Galimybė pabūti studente Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje buvo labai naudinga patirtis, nes mums labai aktualu svarstyti apie karjeros kelio pasirinkimą. Įdomu buvo pamatyti studentų gyvenimą, užimtumą, susipažinti su dėstytojais. Man bus lengviau apsispręsti ar rinktis studijas kolegijoje ar universitete. Buvo neįprasta paskaitų trukmė, kartais buvo sunku išlaikyti taip ilgai dėmesį klausant teorinių paskaitų. Pati universiteto aplinka man labai patiko. Visi dėstytojai buvo labai malonūs. Viena dėstytoja labai norėjo, kad atvykčiau studijuoti. Urtė Lukšaitė, IIIB klasė.

 

Man labai patiko VDU studijų festivalis, kuris tą dieną vyko akademijoje. Tai šauni galimybė dar geriau susipažinti su universitetu, studijomis. Galėjai sužinoti ne tik daug ko naujo, bet ir aktyviai praleisti laiką bei pramogauti, išbandyti įvairias praktines veiklas. Rinkau lipdukus, kuriuos iškeičiau į prizus. Tai buvo tikrai nauja, išskirtinė veikla, kurią tikrai ilgai prisiminsiu ir aišku lauksiu projekto antro etapo. Gustė Laurinavičiūtė, IIIB klasė.

 

Susipažinę su gegužės 10 d. dienotvarke keliavome atlikti užduočių, o jas sėkmingai įveikę gavome prizus. Nors oras buvo niūrus ir lietingas, bet nuotaikos tai nesugadino ir su entuziazmu dalyvavome veiklose. Susipažinome su naujais žmonėmis ir smagiai praleidome laiką. Į namus grįžome kupini džiugių įspūdžių. Odeta Kuodytė, IIIB klasė.

 

Daugiau informacijos iš Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos galite skaityti čia: https://zua.vdu.lt/vdu-zua-edukacinio-projekto-sumanaus-moksleivio-akademijos-eksperimentines-ir-ii-lygio-klases-sekmingai-baige-jau-treciuosius-mokslo-metus/ 

Autorius:
Indra Tijūnaitienė

Nuotraukų autorius:
Odeta Kuodytė, VDŪ ŽŪA https://zua.vdu.lt/vdu-zua-edukacinio-projekto-sumanaus-moksleivio-akademijos-eksperimentines-ir-ii-lygio-klases-sekmingai-baige-jau-treciuosius-mokslo-metus/

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pertrauka
  • 1. 08.00 - 08.45
  • 2. 08.55 - 09.40
  • 3. 09.50 - 10.35
  • 4. 10.55 - 11.40
  • 5. 12.00 - 12.45
  • 6. 12.55 - 13.40
  • 7. 13.50 - 14.35
  • 8. 14.45 - 15.30