"Studentų diena+"

  • Paskelbė : Darius J. Kazlauskas
  • Paskelbta: 2021-02-03
  • Kategorija: Renginiai

Projektas „Studentų diena“ Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijoje  vykdomas nuo 2008 metų. Šis projektas sukviečia Lietuvos Respublikos aukštųjų mokyklų dėstytojus ir studentus, kurie supažindina su studijų galimybėmis, padeda lengviau apsispręsti dėl savo ateities planų, nes jaunam žmogui teisingas specialybės pasirinkimas yra vienas svarbiausių gyvenimo žingsnių.

Su nekantrumu laukdavome kasmetinio renginio „Studentų diena+“, kuris šiais mokslo metais turėjo įvykti dvyliktą kartą. Dėl esamos situacijos negalėjome gyvai susitikti su studentais, tad prieš gražiausias metų šventes – šv. Kalėdas su gimnazijos mokinių prezidente Karolina ir buvusia gimnazijos mokinių prezidente Emilija ėmėme kalbinti studentus prašydamos papasakoti nusifilmuotuose video apie savo profesijos pasirinkimą, karjeros kelią, kas svarbu renkantis studijas. Šį video pristatėme vasario 3 d. įvykusioje kitokioje, netradicinėje „Studentų dienoje+”. Šaunios komandos dėka (direktoriaus pavaduotojos Vitos Mėlenienės, iniciatyvių mokinių) nusprendėme, kad jei tik yra poreikis ir didelis noras – viskas įmanoma, o juo labiau turint šiuolaikines technologijas (kuo daugelis aukštųjų mokyklų atstovų labai pasidžiaugė, kad nereikėjo vykti tokį tolimą kelią) įgyvendinome nuotolinį renginį.

Renginyje dalyvavo septynios Lietuvos aukštosios mokyklos: Mykolo Romerio, Vilniaus Gedimino technikos, Vytauto Didžiojo, Klaipėdos universitetai, Vilniaus universiteto Šiaulių akademija, Klaipėdos ir Šiaulių valstybinės kolegijos.

Tą dieną į įvairiausias veiklas įsitraukė didžioji dalis I–IV klasių gimnazistų. Vilniaus Gedimino technikos universiteto Stojančiųjų priėmimo ir informavimo centro vyriausioji specialistė Valerija Bernotienė skaitė mokiniams paskaitą „Studijos VILNIUS TECH – rimtas požiūris į savo ateitį“.

Mykolo Romerio universiteto Priėmimo grupės vadovas Saulius Bugailiškis papasakojo mokiniams apie universitetą, reikalavimus stojant į valstybės finansuojamas vietas 2021–2022 metais, konkursinio balo skaičiuoklę ir kt.

Klaipėdos universiteto prof. dr. Ligita Šimanskienė bendravo su mokiniais apie  tarpasmeninio bendravimo subtilybes ir atliko testą.

Klaipėdos valstybinės kolegijos Viešųjų ryšių specialistė Laura Galdikienė pristatė paskaitą „Pažink  KVK iš arčiau!“  Šio susitikimo metu gimnazistai susipažino su KVK ir joje vykdomomis studijų programomis, sužinojo 2021 m. priėmimo naujienas, mokėsi planuoti savo karjerą.

Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos Vyresnioji rinkodaros specialistė Asta Michailova išsamiai papasakojo apie studijų programas akademijoje. Asta paragino mokinius apsilankyti Vilniaus universiteto puslapyje „Kaip išsirinkti, ką studijuoti“ https://www.vu.lt/studijos/stojantiesiems/bakalauro-studijos/kaip-issirinkti-ka-studijuoti#veiksmas-priimk-sprendima susipažinti su studijų programomis ir atlikti profesijų mozaikos, profesijos pagal asmenybę testus.

Šiaulių valstybinę kolegiją atstovaujančios darbuotojos – Rasa Bražienė (Studentų priėmimo specialistė) ir Lina Liesienė (Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vedėja)  pristatė visas kolegijos studijų programas, papasakojo  apie studentų priėmimo etapus ir konkursinio balo sandarą. Labai džiaugiamės susitikę su pernai metais gimnaziją baigusia šaunia mokine Skaiste Kairyte, kuri pasidalino savo patirtimi studijuojant Šiaulių valstybinėje kolegijoje. Trečiokai  buvo pakviesti žaisti Kahoot žaidimą apie studijas Šiaulių valstybinėje kolegijoje. Trijų laimėtojų: Dijos, Medos ir Erikos L. laukia prizų maišeliai, kurie bus saugiai pristatyti į gimnaziją.

Vytauto Didžiojo universiteto Marketingo ir komunikacijos departamento specialistė Justina Šišaitė papasakojo, kas yra svarbiausia renkantis studijų programą, supažindino su konkursinio balo formule, pakvietė mokinius prisijungti į Facebook grupę abiturientams: https://www.facebook.com/groups/801430234003108  Paragino stebėti Youtube kanalą  „Matuokis profesiją: ką veikia VDU absolventai“: https://www.youtube.com/playlist?list=PL_8E40uCo8AG14pzBezoMrwDawe9pXkZ2

Mokiniai dalinasi savo įspūdžiais apie šią netradicinę „Studentų dieną+“:

„Tikrai informatyvus ir naudingas renginys, buvo įdomu pasiklausyti, kokios universitetuose siūlomos galimybės, kokios priėmimo sąlygos ir kodėl verta studijuoti, po šių paskaitų buvo smagu išgirsti, jog informacija buvo naudinga ir klasės draugams. Taip pat, dabar jau tikrai nebesulaukiu, kada baigsiu mokyklą ir galėsiu pradėti studijuoti norimą programą.“ Vidmantė Stilbytė

„Šiandien į tas mini paskaitėles jungiausi su lašeliu skepticizmo, manydamas kam man to reikia, nes aš jau esu pasirinkęs ir jau geriau pamokos vyktų. Tačiau per visas pamokas, kurias praleidau klausydamasis, išgirdau naujų dalykų, kurių nežinojau, sužinojau tai, kas svarbu. Visi pranešėjai buvo geri, gal vieni šiek tiek monotoniški,  kiti labai draugiški. Dienos pabaigoje sužinojau tai,,, kas nauja, svarbu ir turi rūpėti abiturientui.“ Kęstutis Krištapaitis

„Studijų pasirinkimas yra atsakingas bei svarbus žingsnis kiekvieno abituriento gyvenime, ypač, kai aukštųjų mokyklų ir programų pasiūla yra milžiniška. Nors vis dar esu vienuoliktokė man šios paskaitos buvo labai naudingos, viskas vyko sklandžiai ir buvo aiškiai bei įdomiai išdėstoma informacija. Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos jau tradicija tapusi STUDENTŲ DIENA yra puiki galimybė atrasti, susipažinti ir net išsirinkti labiausiai patinkančią studijų programą. Norėčiau padėkoti dėstytojams, studentams, kurie kantriai ir nuoširdžiai atsakė į visus iškilusius klausimus. Taip pat buvo labai smagu vėl pamatyti buvusių gimnazistų veidus, išklausyti jų patirties, paskatinimų. Žinoma, už viso to yra žmogus, kuris prisidėjo, kad šis renginys įvyktų, tai mūsų gimnazijos mylima ir gerbiama karjeros konsultantė, etikos ir pilietiškumo pagrindų mokytoja Indra Tijūnaitienė, dėl to, manau, esu ne tik aš labai dėkinga, bet ir visi mūsų gimnazistai!“ Karolina Kuznecova

„Šių metų "Studentų diena+" vyko nuotoliniu būdu, tačiau tai nepadarė šio renginio nei kiek blogesniu. Turėjome galimybę išgirsti 7 įdomius ir išsamius aukštųjų mokyklų prisistatymus. Išgirdome daug informacijos apie studijas, stojamuosius balus ir apie patį studentišką gyvenimą. Manau, jog šis renginys buvo labai naudingas, ypač tiem, kurie dar yra neapsisprendę, ką nori veikti baigę mokyklą.“ Deina Kukšaitė

Iki kitų susitikimų!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pertrauka
  • 1. 08.00 - 08.45
  • 2. 08.55 - 09.40
  • 3. 09.50 - 10.35
  • 4. 10.55 - 11.40
  • 5. 12.00 - 12.45
  • 6. 12.55 - 13.40
  • 7. 13.50 - 14.35
  • 8. 14.45 - 15.30