Savanorystės galimybės Akmenės rajone

  • Paskelbė : Raimondas Bitinas
  • Paskelbta: 2023-06-12
  • Kategorija: Renginiai

Savanorystė jaunam žmogui - vienas iš geriausių būdų ne tik padėti kitam, bet ir pažinti save, atrasti naujų veiklų, praplėsti pažinčių ratą, kaupti patirtį, kurios labai reikės ieškant darbo. Savanorystė yra suvokiama kaip produktyvus laiko leidimas todėl, kad tuo metu yra suvokiamas veiklos pobūdis, karjeros perspektyvos, plečiamas akiratis.

Gegužės 31 d. I ir II klasių mokiniai susitiko su Akmenės rajono socialinių paslaugų namų socialinėmis darbuotojomis Gražina ir Roma, kurios mokiniams papasakojo apie savo atstovaujamą įstaigą. Pagrindinis socialinių paslaugų namų tikslas – socialinėmis paslaugomis ugdyti ir stiprinti socialiai pažeidžiamų rajono gyventojų gebėjimus ir galimybes savarankiškai spręsti savo socialines problemas, padėti įveikti socialinę atskirtį. Didžiausi iššūkiai, su kuriais susiduria senyvo amžiaus žmonės, yra socialinė atskirtis, savirealizacijos trūkumas, vienatvė. O tai savo ruožtu turi didžiausią įtaką žmogaus psichologinei gerovei, sveikatai ir gyvenimo kokybei. Tad susidaro užburtas ratas, iš kurio išeiti senoliams dažnai prireikia pagalbos. Vienas iš pagalbos būdų – bendravimas tarp senjorų ir jaunimo. Buvimas kartu, bendra veikla – tai tarsi vaistas, gydantis ir leidžiantis užpildyti atsiradusią tuštumą. Mūsų gimnazijos abiturientas Justas pasidalino patirtimi savanoriaujant Akmenės rajono socialinių paslaugų namuose. Justas kalbėjo, kad tai neįkainojama patirtis ir jis tęs savanorystę ir būdamas studentu.

Tą pačią dieną mokiniai susitiko su Akmenės rajono sporto centro direktoriaus pavaduotoja ugdymui Viktorija, kuri papasakojo apie savanorystės galimybes sporto centre. Akmenės rajono sporto centras – tai neformaliojo vaikų ir suaugusiųjų švietimo ir sporto mokykla, kuri tenkina mokinių pažinimo, ugdymo ir saviraiškos poreikius, sistemiškai plečia sporto srities žinias, stiprina gebėjimus ir įgūdžius, suteikia asmeniui papildomas dalykines kompetencijas. Sporto centre savanoriškas darbas gali būti, pavyzdžiui pagalba vienos dienos renginiuose ir varžybose, arba didesnės apimties šventėse, kai tam skiriama keletas valandų savo laisvalaikio kas savaitę arba net kasdien. Sporto veiklų organizavimas, sporto renginių ir kultūrinių renginių planavimas, koordinavimas, pagalba treniruotėse. Darbas varžybose (protokolų pildymas, teisėjavimas, viešinimas, fotografavimas, straipsnių rašymas).

„Maisto bankas“ – labdaros ir paramos fondas, kovojantis su maisto švaistymu ir maistu padedantis stokojantiems. Ši organizacija siekia užtikrinti, kad joks geras maistas nebūtų išmestas, o parama maistu pasiektų sunkiausiai gyvenančius žmones. „Maisto bankas“ propaguoja atsakingą maisto vartojimą, racionalią mitybą, skatina efektyvų išteklių naudojimą bei visuomenės solidarumą kovojant su maisto švaistymu, tausojant aplinką ir padedant stokojantiems. Birželio 1 d. I–III klasių mokiniai susitiko su labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ Šiaulių padalinio atstove ir naujai startuojančio Akmenės "Maisto bankas" skyriaus atstovu Aivadu. Gimnazistai sužinojo, ką veikia „Maisto banko“ savanoriai, kas jais gali tapti.

Mūsų gimnazistai pagilino žinias apie savanorystę. Savanorystė atskleidžia pačius kilniausius žmonių bruožus. Savanorystė yra žmogaus egzistencijos pagrindas. Ji formuoja žmogaus vertybes, paliečia širdį, protą ir sielą.

 

Indra Tijūnaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pertrauka
  • 1. 08.00 - 08.45
  • 2. 08.55 - 09.40
  • 3. 09.50 - 10.35
  • 4. 10.55 - 11.40
  • 5. 12.00 - 12.45
  • 6. 12.55 - 13.40
  • 7. 13.50 - 14.35
  • 8. 14.45 - 15.30